Amming

Et ømfintlig tema for noen, et tabubelagt tema for andre.

Hvorfor er det slik? Hvorfor er det sånn at en kvinne med stor utringning er ok, mens en som sitter med puppen forsiktig ut og et  barn foran (som praktisk talt skygger for alt innsyn) det er ikke OK?

Jeg ammer fortsatt jenten min på 16 mnd. Er det galt? Riktig nok ca bare på kveld, natt og morgen, men hvis hun vil om dagen så får hun da å.. Være seg om vi er på butikken,besøk eller annet.

Og, hvorfor er det slik at enkelte mener de kan blande seg inn i forløpet og ikke minst lengden på ammingen din?

Kommentarer som «ja, nå er hun vel stor nok, nå kan du slutte» er noe jeg får høre relativt ofte. Men, de får også svar tilbake.. Ingen, og da mener jeg INGEN skal vel blande seg inn i hvor lenge JEG velger å amme MITT barn.

 

Jeg tenker også, vær så snill å velge hva dere sier før dere åpner munnen. Amming er ofte et sårt tema, det er mye hormoner i sving etter en fødsel, VÆR så snill folkens, tenk dere om, IKKE ødelegg barseltiden for noen bare fordi dere skal prakke på dem deres råd og velmenende ord. Bare TENK dere om en ekstra gang, «skal jeg virkelig si noe?».

Jeg lar meg ikke pirke på så veldig lett, men vet mange som gjør det, og ikke minst mange som faktisk har fått ødelagt hele ammeopplevelsen fordi noen tanketomme mennesker har vært å snakket skjevt.

Det er viktig, både for mor å barn.

[knapp]

Legg igjen en kommentar