Jordbær og dens goder..

For noen dager siden var jeg superheldig og fikk tak i litt naturlig fremdyrket jordbær fra nabokommunen. (Kortreist sa du?)
Bær, fri for kjemikalier, Norsk bær, god, saftig, rød herlig jordbær!

Det er ikke alltid man er like heldig, men denne sommeren var jeg jo faktisk det. 
Alt ble skylt, rensket og kuttet opp. Noe ble spist av barna, noe fikk mine besteforeldre og resten ble det syltetøy av.

Se, så utrolig herlig:

Og sluttresultatet:

Brukte frysepulver, eller syltepulver fra certo… De påstår jo at man å ha MENGDER av sukker. Men, det er ikke sant. Jeg hadde 1 kg sukker på litt over 6 kg jordbær. Ble ett veldig naturlig og deilig syltetøy.. Litt syrlig, men det gjør jo bare at det har flere bruksområder.. På skiva, i kake, på is.. *Gleder meg allerede til en skikkelig kald vinterdag, litt vaniljeis med varmt syltetøy.. NAM!*

Jeg har 3 veldig forskjellige barn, og yngste jenta vår simpelthen ELSKER bær. Hun er veldig glad i frukt generelt sett, men bær er visst noe av det som er øverst på listen 🙂

[knapp]

 

Legg igjen en kommentar