Når barna blir store

Man merker godt at årene går..


Eldste jenta var en ettermiddag hos sine oldeforeldre (mine besteforeldre).
Da hun kom hjem derfra spurte hun pent om ikke vi hadde en kortstokk.. 

Lite visste vel jeg at hun hadde lært seg å legge kabal! 😉 

Sånne små lærdommer i hverdagen er kjempekoselig. Det er liksom ikke så utbredt å holde på med det, jeg mener.. De fleste barna er kun og bare opptatt av PC, Playstation, Nintendo wii, Xbox osv.. Det er så kjekt, å se at mine barn faktisk klarer bruke fantasien og andre ting enn teknologi! 🙂 

Missforstå meg rett. Vi har en TV, frøkna har DS, Sambo har en PS4, vi voksne har smart telefoner, og hver vår laptop. 

Eldste jenta har til og med en telefon, som brukes når hun f.eks er på overnatting. (en helt enkel sak uten noe dikkedarier, men dog en smart telefon det og) Så vi har ting, men vi begrenser det, og vi presser det ikke på barna heller, hvis barna spør så er det en annen sak, for foreløpig er ikke det mas om sånt, men det kommer vel tidsnok. 🙂 

Sambo kaller meg litt  gammeldags når det kommer til slike ting. At jeg helst ser at bruken er liten når det kommer til alle disse «dette må jeg trykke på, men sitte i ro» greiene. Hva skjedde med perling, maling, tegning, klippe-og lime, være ute å leke -å ikke ville inn osv?

Barna sitter nok i ro.. Først skole, så lekser.. Så skal de fortsette å sitte i ro i leken og? Få tennis albue eller musearm i en alder av 10? Tragisk.

Men, de er ikke helt uten skjermtid de heller. De ser jo litt barne-tv hvis de får lov. Så er det spilletid på DS.

Er jeg for streng? Frarøver jeg de noe ved å ikke la de sitte å trykke på min mobiltelefon? Greit å lære seg nettvett og ikke være skjermet fra akkurat det aspektet, men tenker at jo eldre de er før de begynner med bruken av f.eks internett, jo større forståelse vil de jo ha for det som blir forklart og?

 

Greit at jeg trenger å bevege meg mer selv og, det er ingen tvil om akkurat det, men likevel så kan jeg prøve å legge over gode verdier på barna. <3

 

Legg igjen en kommentar