Hvordan sy en hals / buff med for (tutorial)

Heihei.

Tenkte jeg skulle legge ut en aldri så liten «how to» på en foret buff med spiss.

Det første du gjør er å klippe til stoff.
(Legger til bilde nederst i posten av målene)
Jeg har valgt å bruke kuttematte og rullekniv fordi det kun er rette streker og føler det går raskere med kniven enn med saks.

Så nåler du begge langsidene.
(Jeg bruker lange nåler med store «blomster» på. Synes de er veldig greie å ha oversikt over hvor de befinner seg når man holder på. Noe som er veldig viktig for meg på grunn av barna. (En nål på avveie er ikke kult med små barn i hus) 

Sy langsidene, legg nålene på plass 😉

Nå skal du legge den dobbel, det vil si, stikk hånden din inn gjennom den ene åpningen og hent den andre siden … Fikse på stoffet slik at det blir en sirkel, med ytterstoff mot ytterstoff og innerstoff mot innerstoff (i mitt tilfelle, stjerner mot stjerner og rosa mot rosa)

Så skal du sy helt rundt.. Men, det er viktig at du lar det være igjen en åpning (gjerne i foret slik at det ikke blir synlig.) for vrenging. Se neste bilde også.

 

Vrengehull:

Hvis du skal ha egen merkelapp i, så er det nå du setter den inn og syr den fast. (På ytterstoffet) Den blir da plassert fint på baskiden, ikke inn mot huden og ikke til irritasjon mot evt sart hud.


Vrenging: 
Stikk fingrene inn i vrengehullet og hent opp spissen. Dra den forsiktig gjennom til du har vrengt hele plagget.
Du vil nå ha ett åpent hull som du enten syr pent sammen for hånd eller med maskinen 🙂 
Selv syr jeg med maskinen.

FERDIG:

 


 

Ett lite ekstra tips:

Som nevnt over, så er jeg jo veldig lite interessert i å miste nåler.. Denne her skålen (eller hva man skal kalle den) fra Stoff og stil er rett og slett helt fantastisk. Man kan slippe nålene fra ganske lang avstand, å likevel havner de i skålen på grunn av de sterke magnetene!! I love it! 🙂 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer om “Hvordan sy en hals / buff med for (tutorial)

  1. Takk for at du deler.Veldig gode bilder og forklaringer du gir også, Dette gjør alt så mye enklere for den som ikke kan,men gjerne vil lære å sy:-) Ha en fin dag.

    • tusen takk 🙂 er koselig å lære bort.. husker og selv hvor irriterende det var i begynnelsen når man så gjerne vil, men ikke helt får til 🙂

Legg igjen en kommentar