Tøybleievasken

For å ufarliggjøre arbeidet og vanskelighetene mange ser for seg ved bruk av tøybleier, så skal jeg nå i kveld dokumentere hengingen og det såkalte «styret» med tøybleier for dere. 

De ligger nå klare i vaskemaskinen, den har akkurat pepet og er ferdig med etterskyllingen.

Det er ikke det store problemet, mange småting, men alle lærer vi våre knep om hvordan vi vil ha det når vi henger det opp. Har du en varmekilde der du henger er det enda lettere for det tar jo da bare halvparten av tiden for at det skal bli tørrt. 

Noen tromler innleggene, andre ikke. Jeg gjør begge. I dag blir det hengt opp, mens jeg tromler de på ett lett program i morgen siden jeg synes de blir litt mykere og mer samarbeidsvillige av det 🙂 

Så, da starter vi da

Ta ut av vaskemaskinen:

Se så mange flotte bleier da dere!! 

Vi bruker hovedsaklig lommebleier. Det er de som er hengt opp på øverste bildet, og som ordet sier har de en lomme, i den putter du innlegg. Innleggene er det som henger på nederste bildet. Bambus, hamp, bomull, microfiber og fleece.. De har alle forskjellige funksjoner, og hver mamma/pappa finner frem til den kombinasjonen de liker best. 

Jeg syr også innleggene selv nå.. De lange beige dere ser på midten, (ikke den med grønn kant rundt) men de er i allefall i godt absorberende stoff. Og siden jeg har ei jente som bruke bleiene, så er de laget på en sånn måte at de brettes under og får derfor fire lag på midten og to lag i kantene. Og det passer perfekt for oss!:) 

Håper dette gjorde hele tøybleie-konseptet litt lettere å svelge. Vet det er mange som er skeptiske, men det er faktisk ikke så mye som må gjøres eller komme inn i hvis man bare prøver. 

Det er mange prøvepakker ute å går, og mulighetene for å få låne en slik er jo tilstede hvis man bare tar kontakt med de som har det.  Det finnes en gruppe på facebook som heter Tøybleiesnakk. Der er det mange fornuftige mennesker, de svarer gladelig om igjen og om igjen på spørsmål hvis det betyr at «bare en til» begynner med tøybleier. 

Husk:

Sammen kan vi gjøre en stor forbedring med tanke på miljøet! 

Start der du kan, der du er komfortabel, trenger ikke være tøybleier.. kan være så mye annet!!:)

Legg igjen en kommentar